Hoeve Catherine Elisabeth

Hoeve Catherine Elisabeth

René maakt er samen met zijn ouders een sport van om een zo goed mogelijk mozaïek te creëren op hun biologisch-dynamisch melkveebedrijf. Kijk maar naar alle verschillend gekleurde vlakken land op de luchtfoto’s. Door de beweiding van de koeien, het maaien van het land en de vernatting met plas/dras op elkaar af te stemmen ontstaat er een stukje natuur waarin insecten, kruiden, weidevogels, koeien en kippen naast elkaar kunnen floreren.

De diversiteit op en onder de grond zorgt voor kruidenrijke graslanden die zeer gezond zijn voor het melkvee en de kippen. René hoeft al jaren geen antibiotica meer op het bedrijf te gebruiken. En die koeien en kippen? Die geven door dit alles weer heerlijke rauwe melk en eieren.

“In mijn ogen draait landbouw om een samenwerking tussen mens en natuur, waarbij de juiste voorwaarden worden geschapen om dier, gewas, omgeving en mens te laten floreren.”

  • Skills

    René maakt er samen met zijn ouders een sport van om een zo goed mogelijk mozaïek te creëren op hun biologisch-dynamisch melkveebedrijf. Kijk maar naar alle verschillend gekleurde vlakken land op de luchtfoto's. Door de beweiding van de koeien, het maaien van het land en de vernatting met plas/dras op elkaar af te stemmen ontstaat er een stukje natuur waarin insecten, kruiden, weidevogels, koeien en kippen naast elkaar kunnen floreren. De diversiteit op en onder de grond zorgt voor kruidenrijke graslanden die zeer gezond zijn voor het melkvee en de kippen. René hoeft al jaren geen antibiotica meer op het bedrijf te gebruiken. En die koeien en kippen? Die geven door dit alles weer heerlijke rauwe melk en eieren. "In mijn ogen draait landbouw om een samenwerking tussen mens en natuur, waarbij de juiste voorwaarden worden geschapen om dier, gewas, omgeving en mens te laten floreren."

Post a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *