Nazomerdag op kaasboerderij Het Noorderlicht

Nazomerdag op kaasboerderij Het Noorderlicht

De vakantie zit erop en de zomer lijkt ten einde. Hét startschot om extra stevig te genieten van de nazomerse dagen die nog komen. Tip! Doe dat op zaterdag 7 september 2019 samen met Maria en Kees op hun boerderij in Noordeloos.

Maria en Kees hebben een biologisch-dynamische kaasboerderij: het Noorderlicht. Daar mogen hun oer-Hollandse Blaarkopkoeien nog elke dag naar buiten voor een vers maaltje gras, klavers en kruiden. Vandaar ook de naam “Wilde Weide kaas”, zoals Maria en Kees de heerlijke kazen genoemd hebben die ze van de melk maken. Op 7 september 2019 vertellen ze u er alles over en natuurlijk kunt u alle verschillende kazen proeven en kopen.

Niet alleen de koeien, de producten en het verhaal van Maria en Kees zijn de moeite waard. Ook de boerderij zelf is een lust voor het oog. Op het eerste gezicht is alles schots en scheef, maar over elk hoekje van de boerderij is zorgvuldig nagedacht. Daardoor is met Het Noorderlicht een prachtige architectonische hoeve in het agrarische cultuurlandschap van Noordeloos verrezen.

Maria en Kees zijn samen met een viertal buren, biologische collega boeren en tuinders, verenigd in Symbiose. Zij zullen ook aanwezig zijn op de open dag van Maria en Kees. Bij hen kunt u terecht voor fruit, groenten, eieren, vlees, sappen en honing. Niet alleen tijdens de open dag, maar ook daarna nog.

De winkel van Symbiose is aan de N214 gevestigd. De winkel van Symbiose werkt anders en makkelijk. Als klant van Symbiose ontvang u een eigen, persoonsgebonden elektrische sleutel die toegang geeft tot de winkel. Met die sleutel kunt u van maandag tot en met zaterdag, elk uur van de dag, zelf in de winkel terecht. Kijk voor meer informatie op www.symbioseboeren.nl